Faculteit der Humaniora levert drie academici af

faculteitDe faculteit der Humaniora van de Anton De Kom Universiteit heeft drie master Nederlands academici afgeleverd. Renata de Bies, decaan van deze faculteit, noemde de buluitreiking een zeer heugelijk moment. “De baby, is al lang geen baby meer” merkte ze op. De faculteit werd op 23 juli 2010 geproclameerd. In 2012 ging men van start met de master opleiding Nederlands en in 2013 met de bachelor opleiding geschiedenis. De Bies verzekerde de aanwezigen, dat er nog eens tien master Nederlands academici erbij zullen komen. Deze zijn thans in afrondende fase. Volgens haar is men eerst van start gegaan met de master opleiding Nederlands, omdat men op langer termijn leraren nodig zal hebben voor een bachelor opleiding, en de afgestudeerden van de masters kunnen dan dienen als leraren voor de bachelor opleiding. “Masters zijn bevoegd om les te geven aan bachelors”, benadrukte ze.
Naast de drie buluitreikingen, mochten eveneens zestien studenten van de bacheloropleiding geschiedenis, hun B1- certificaat in ontvangst nemen. Deze studenten hebben met succes hun propadeuse fase gehaald voor wat betreft deze studierichting. Volgens Maurits Hassankhan, richtingscoördinator van de studierichting Geschiedenis, dient de propedeuse fase meer voor de selectie en oriëntatie, van welke keuze trajecten men zal ingaan. Hij gaf verder aan dat deze studierichting de uitdaging is aangegaan om studenten binnen drie jaren af te laten studeren. De buluitreiking vond plaats op maandag 7 december in de University Guesthouse. Vanwege de stroomonderbreking was men genoodzaakt de buluitreiking versneld te doen plaatsvinden.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!