Petronas Suriname doneert voor $ 138.000 aan AZP

Petronas Suriname heeft maandag de formele overdracht gedaan van een speeltuin, bedden, computers en meerdere spullen ter waarde van US$ 137.900 aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Dit is de derde schenking die Petronas doet aan het AZP. Eerder ontving het ziekenhuis een ultra soundmachine en een ambulance als schenking. De country manager van het Maleisische Petronas, Khairul Hamidi Bin Khalid, gaf aan dat het bedrijf, dat sinds 2013 in Suriname bezig is met exploratiewerkzaamheden, graag teruggeeft aan de samenleving. In de planning ligt nog de donatie van meerdere ambulances, bestemd voor verschillende ziekenhuizen. De in de speeltuin gebruikte materialen zijn allen van veilig, kindvriendelijk materiaal. Ook kinderen in een rolstoel kunnen gebruik maken van de speeltuin. De computers zijn allemaal grote touch screen systemen, opgeladen met spelletjes afgestemd op de jonge patiënten. De kinderafdeling van het AZP kan ongeveer 70 kinderen accommoderen.

error: Kopiëren mag niet!