Minowc wacht op antwoord Defensie omtrent avondschoolvervoer

De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, heeft ongeveer 3 weken terug een brief geschreven naar het ministerie van Defensie om hun hulp in te roepen in de kwestie rond het avondschoolvervoer. Dit zegt de directeur van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Natasja Bennanon. De minister was eerder al bezig met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) voor de inzet van vervoer, maar dit is volgens haar niet zo goed van de grond gekomen. De registratie van studenten die gebruik wensen te maken van avondschoolvervoer is ondertussen al gedaan. Bennanon legt uit dat niet vergeten moet worden dat het avondschoolvervoer in feite niet valt binnen de taakomschrijving van het ministerie. Veel avondstudenten werken overdag en daarom is gevraagd aan de studenten om deels in te komen door SRD 76 te betalen per maand voor het buskaartje. Het ministerie zou dan met de rest inkomen. Opvallend is volgens Bennanon dat het aantal aanvragen na deze mededeling gereduceerd is. De overheid is er voorstaander van dat mensen zich verder ontwikkelen en biedt ze dan ook de mogelijkheid. Nu ze ertoe over moet gaan om te bezuinigen, moet men volgens Bennanon beseffen dat men zal moeten inleveren. Zo gauw er afspraken gemaakt zijn tussen Defensie en Minowc ten aanzien van de beschikbarheid van vervoersmiddelen voor de avond, zal bekend worden gemaakt wanneer het avondschoolvervoer van start zal gaan.

error: Kopiëren mag niet!