Man die buschauffeur meermalen belaagde, aangehouden

Mendoza F. (27) is op zaterdag 5 december door de politie van Latour aangehouden. Een buschauffeur die de route Paramaribo-Ephraimzegen onderhoudt, deed op voormelde dag aangifte tegen Mendoza en zijn oom. Volgens verklaring van de buschauffeur heeft het tweetal hem op donderdag 3 december bij de PE-eindhalte te Ondrobon met de dood bedreigd. Na de bedreiging gingen partijen uit elkaar. Op zaterdag 5 december reed de chauffeur volgens zijn verklaring de route te Ephraimzegen af, toen hij werd belaagd door het tweetal. Er is daarbij zelfs op de bus geschoten met vermoedelijk een jachtgeweer. Een ruit van de bus vertoont kogelinslagen. Na een ingesteld onderzoek werd Mendoza aangehouden. De oom is nog voortvluchtig. Mendoza ontkent de buschauffeur te hebben bedreigd en belaagd.
Hangende het onderzoek is de verdachte na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie door de piketofficier in verzekering gesteld. Het jachtgeweer is nog niet gevonden. Aan de opsporing van de oom wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!