Gegarandeerd acties op woensdag als niet uitbetaald wordt

Het bestuur van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) heeft gisteren vergaderd met Onderwijsminister Robert Peneux ten aanzien van de achterstallige bedragen die het ministerie nog moet uitkeren aan de bus- en boothouders. De minister heeft tijdens de vergadering aangegeven alles wat in zijn macht ligt, te zullen doen en erop te zullen toezien dat de bushouders uitbetaald worden. OBS-voorzitter Kenneth Themen zegt te hopen dat de minister dit inderdaad waar kan maken. Want zoals het er nu uitziet, lijkt het erop alsof er in januari zelfs nog niet betaald zal zijn. ‘Als er nog geen autorisatie is verleend over de maand oktober, hoe staat het dan over de maanden november en december, vraagt hij zich af. Wanneer zullen de bus- en boothouders dan over hun geld beschikken?’
Bus- en boothouders gedeeltelijk betaald
Enkele bus- en boothouders hebben wel gedeeltelijk hun geld ontvangen. Vandaar dat er een beetje onbegrip is vanuit de gemeenschap, die zich afvraagt waarom een deel rijdt en een deel niet. ‘Begrijpelijk’, zegt de OBS-voorzitter dat een deel rijdt, omdat dat deel blijkbaar wel heeft ontvangen. De bushouders die hebben ontvangen, hebben niet eens alles ontvangen, zegt Themen. Er is sedert woensdag een brief gestuurd voor de minister, waarin hij in kennis gesteld is over de motie waarin staat dat indien er niet betaald wordt, OBS in actie gaat. De minister is dus op de hoogte van de deadline. OBS is erg teleurgesteld over de gang van zaken, maar hoopt vooralsnog een telefoontje te krijgen dat het geld is overgemaakt. ‘Het is geen moeilijk proces’, stelt Themen. ‘Het geld is al op de banken. Het ministerie van Financiën moet slechts de opdracht geven het geld over te maken’, aldus Themen.

error: Kopiëren mag niet!