Forse straffen voor diefstal dieselolie en accu’s Digicel

Kantonrechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran heeft maandag forse straffen uitgedeeld aan de verdachten Marcel Kromokarijo, Leendert Kromokarijo en Clarence Wirosemito voor de diefstal van meer dan 40 liter dieselolie en tientallen accu’s van telecombedrijf Digicel. De gebroeders Kromokarijo kregen beide celstraffen van respectievelijk 2 jaar opgelegd, terwijl hun zwager Wirosemito 18 maanden kreeg. De vierde verdachte, Dean P., werd vrijgesproken. Marcel zou het brein achter de diefstal zijn geweest. Als mastklimmer van het bedrijf zou hij de sleutel van een mast te Atjoni onder zijn beheer hebben gehad. Hij schakelde de hulp in van zijn jongere broer en zwager om de strafbare feiten te plegen. Volgens verklaring van Wirosemito werd hij door de twee broers gevraagd om een rit te rijden om de gestolen spullen met zijn pick-up te voeren. De heren zouden echter op heterdaad bij een controlepost te Brownsweg zijn gepakt. In de laadbak van het voertuig werden 3 vaten inhoudende 40 liter dieselolie, 6 jerrycans, accu’s en een elektrische oliepomp aangetroffen. De 3 verdachten stonden zowel in de derde als tweede kanton terecht. Dit, omdat zij in 2014 ook enkele accu’s van Digicel in Commewijne zouden hebben weggenomen. Deze zouden ter verkoop zijn aangeboden aan Dean. Dean zou zijn vrijgesproken, omdat hij volgens de rechter niet wist dat de accu’s van diefstal afkomstig waren. Er is geen hard bewijs daarvoor gevonden.
FR

error: Kopiëren mag niet!