Santokhi: “Regering krijgt alle ruimte financiële puinhoop op te ruimen”

1 Santokhi dient Doekhie van repliekVoorzitter Chan Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) pleit er nog niet voor dat de regering Bouterse-Adhin naar huis moet. Volgens de VHP-fractieleider krijgt de regering alle ruimte van zijn fractie om alle financiële puinhoop op te ruimen. Indien dat niet lukt, dan staat zijn partij ready om deze uitdaging zelf aan te gaan. De politicus benadrukt dat het nu te prematuur is om nieuwe verkiezingen uit te schrijven, omdat de regering pas enkele maanden aanzit en met een brede coalitie van 32 zetels wordt gedragen. “De regering moet alle ruimte krijgen om de beloftes die zij gemaakt heeft, in te lossen. Ik denk dat de regering moet demonstreren dat zij in staat is de problemen aan te pakken”, stelt de politicus. Maandag vindt de voortzetting plaats van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) binnen De Nationale Assemblee (DNA). President Desi Bouterse zal namens de regering antwoord moeten geven op indringende vragen die in de eerste ronde aan hem zijn gesteld. Zo vond PL-voorzitter Paul Somohardjo dat de president eindelijk het hand en eigen boezem moet steken en moet opstappen. Indien hij dat doet, staat de PL-fractieleider klaar om ook zijn functie neer te leggen. “President ik beloof u dat ik mijn functie dan ook neerleg. Ik hoef niemand te bedelen om weer gekozen te worden”, stelde de politicus. Ook de Abop-parlementariers Marinus Bee en Diana Pokie zien op dit moment geen soelaas in het opstappen van de regering. Zij willen een duidelijke en zichtbare oplossing voor alle huidige problemen zien. Bij een concrete oplossingsmodel staat de Abop-fractie volgens hen zelfs klaar om de nodige ondersteuning te bieden.
Ook de NPS wil oplossing van de problemen. Indien dat niet lukt, staat zij wel gereed om haar bijdrage te leveren voor het volk. “Als we kijken naar het financieel/economisch beleid van de regering, dan vragen we ons af of de regering wel beschikt over genoeg deskundigen om beleid te maken en/ of uit te voeren. Het beleid is chaotisch en soms kunnen we ons afvragen of er een strategische rol in de coördinatie van het beleid vervuld wordt. Deel twee van de regering Bouterse treedt aan en ministers beginnen links en rechts de ene na de andere ontheffing door te voeren. Anderen rekenen af met corruptiehaarden van hun vroegere politieke partners en weer anderen vinden hun directie te zwak, en gaan over tot het invullen van die posten met personen van hun eigen politieke organisatie”, aldus NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens de APB.
FR

error: Kopiëren mag niet!