Gajadien: “Njang Dringi Prisiri-affaire bij gecharterde vlucht Consude Games”

GajadienAssembleelid Asiskumar Gajadien is niet onder de indruk van het besluit van de regering om een delegatie van ruim 100 sporters, coaches en begeleiders met een gecharterde SLM-vliegtuig uit Suriname naar Paraguay te sturen voor deelname aan de Consude Games. De parlementariër zegt dat dit in strijd is met de bezuinigingsbelofte die de regering onlangs aan de gemeenschap heeft gegeven. “Er zijn sterke indicaties dat tijdens de selectieprocedure er sprake is geweest van een ‘Njang Dringi Prisiri-affaire’.” Volgens informatie die Gajadien heeft bereikt, zou minister Faizel Abdoelgafoer van Sport & Jeugdzaken persoonlijk ruim 25 plekken voorNDP-jongeren, vriendjes en vriendinnetjes aan de delegatie hebben toegevoegd, die geen enkel bijdrage aan de Zuid-Amerikaanse spelen zullen leveren. Tijdens de voortzetting van de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) maandag zal de parlementariër indringende vragen aan president Desi Bouterse hierover stellen. Het bedrag van een gecharterde vlucht is tegen de USD 7.000 per vlieguur. De gecharterde reis zou de staat enkele honderd duizend Amerikaanse dollars hebben gekost. Dit is inclusief hotel, ticket en daggelden.
‘Politieke vrienden maken gelden samenleving op’
Gajadien zegt dat gelijk na de bekendmaking van het ministerie over de aankomst van de delegatie in Asuncion, Paraguay, er duidelijke reacties van zowel burgers als politici zijn losgebroken. Volgens hem hebben diverse DNA-leden geprobeerd te achterhalen wat deze reis het land precies heeft gekost. Volgens Gajadien is de ‘Njang Dringi Prisiri-gedachte’ van de NDP hier duidelijk terug te vinden. Het is volgens hem ongehoord dat de gemeenschap de buikriem steeds strakker trekt, terwijl politieke vrienden de gelden van het land steeds verspillen. “Men zit eigenlijk propaganda te het maken”, aldus Gajadien.
Regering houdt zich niet aan belofte
Vicepresident Ashwin Adhin heeft eerder aangegeven een halt te hebben toegeroepen aan onnodige dienstreizen van leden van zijn ministerraad en ander personeel van de regering. Deze zouden volgens hem terug zijn gebracht tot de meeste essentiële. Afgelopen week maakte PL-fractieleider Paul Somohardjo nog gewach van het desastreus buitenlands beleid van de regering. De parlementariër zei dat de dienstreizen van de president, die de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij ook nog als taxi gebruikte, het land niets heeft opgeleverd behalve 1.200 led-lampen. Tot en met 12 december zullen Zuid-Amerikaanse scholieren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar elkaar bekampen op verschillende sportonderdelen tijdens de Consude Games. Met de Consude-delegatie reisden ook de waarnemend directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo, en onderdirecteur Recreatie en Sport, Rudi Esajas, mee. Zij zullen minister Faizal Abdoelgafoer, die vanwege de aanvang van de begrotingsbehandeling niet meer kon afreizen, vertegenwoordigen op de Consude-vergadering.
FR

error: Kopiëren mag niet!