Politie moet volgens UTZS-voorman optreden tegen overtreders

Politie moet volgens UTZS voorman optreden tegen overtreders.1
Politie moet volgens UTZS voorman optreden tegen overtreders.2Ooit naast zo een met houtblokken beladen truck over de weg gestaan? Hoe voelde dat aan? Normaal? Nizaam Ozir, voorzitter van de Unie van Truck- en Zwaarmaterieelhouders in Suriname (UTZS), vindt zulke situaties gevaarlijk en schroomt niet te zeggen dat hij er zelfs bang voor is. Een aantal van de truckhouders, dat houtblokken vervoert, is geen lid van de UTZS. Maar dat geeft niet, er zijn voorschriften voor het vervoeren van houtblokken die voor een ieder gelden.
Er is duidelijk gezegd dat de blokken niet boven het dak van de trucks mogen uitschieten. De houtblokken mogen ook niet hoger dan de ijzeren steun van de bak worden opgestapeld. Daarnaast moet de lading ook met een ketting worden vastgebonden. De praktijk van de transporteurs wijst anders uit. De houten blokken worden zeker niet tot de hoogte van het dak en de steun van de bak gehouden. Ook zijn de blokken vak langer dan de bak. Voor een veiligheidsgevoel wordt er een ketting om de blokken heen vastgemaakt. “Weet je wat voor gevaar dat is? Als je naast zo iets staat en het kapot gaat, drukken de blokken je plat in de bodem”, zegt Ozir.
Wat ook vaak gebeurt, is dat de trucks na 18.00 uur door blijven rijden. Daar is er ook een verbod op. “Ik heb zo vaak tot de mensen gesproken, maar ze luisteren niet. De overheid, met name de politie, moet gewoon optreden tegen overtreders. Dit zeg ik als voorzitter. Op de Wijdenboschbrug moet men onder begeleiding van de politie rijden. Wij hebben al advies gegeven. Ik weet niet waarom er niet wordt opgetreden”, aldus Ozir.

Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!