Bijkans SRD 700.000 buitgemaakt bij inbraak

Criminelen hebben vrijdagavond een brandkast meegenomen uit een winkel annex woning aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat. Het gaat in deze om supermarkt Au Chan. De ondernemer Hu was ten tijde van de daad niet thuis. Hij had de kluis op de bovenverdieping in een kantoorruimte bewaard. Volgens Hu heeft de inbraak vrijdagavond tussen 20.00 uur en 23.00 uur plaatsgevonden. Toen hij thuis kwam, merkte de ondernemer dat een venster van de bovenverdieping open stond. De daders hebben zich via die ontstane opening toegang tot het pand verschaft. De buit betreft een groot geldbedrag in Surinaamse dollars alsook in valuta. Volgens de aangever gaat het om USD 50.000, Euro 80.000 en SRD 100.000. Behalve dit geldbedrag zijn ook opwaardeerkaarten van Telesur en Digicel ter waarde van SRD 10.000 buitgemaakt. Hu zegt dat de daders vijf slaapkamers overhoop hebben gehaald.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!