Directieteam Sociale Zaken ontheven

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Joan Dogojo, bevestigt tegenover Dagblad Suriname dat het directieteam van het directoraat Sociale Zaken onlangs ontheven is. Het gaat om de onderdirecteur Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) en de directeur en onderdirecteur Categoriaal Maatschappelijke Zorg (KMW). De reden voor de ontheffing is volgens de minister dat er ‘stagnatie was ontstaan in het werk’. Ondertussen is Ashwin Chitani tot onderdirecteur KMW benoemd en is Jerrol Renfrum ‘belast met de werkzaamheden’ van de directeur, deelt Dogojo mee.
Met deze ontheffing wordt de enige tijd terug ingezette trend van ontheffingen onder het beleid van president Desi Bouterse voortgezet. Destijds heeft de CLO nog haar bezorgdheid hierover kenbaar gemaakt door te stellen dat ontheffingen leiden tot verlies van kader en dat de vervangende personen meestal nog onervaren zijn in hun werk. Bij ontheffingen op diverse ministeries wordt vaak als reden aangegeven dat het nodig is ‘vanwege gewijzigde beleidsinzichten’. Dat mogelijk de politieke kleur een rol heeft gespeeld, wordt altijd steevast ontkend.

error: Kopiëren mag niet!