Wederom poging tot inbraak Stigesu

In de vroege ochtend van 28 november werd Stigesu wederom geconfronteerd met een poging tot inbraak en sabotage van het alarmsysteem. De dieven hebben twee alarmbeamers van de muur gerukt en meegenomen. Twee beamers, en dus het alarmsysteem, zijn onschadelijk gemaakt. Dit was nog niet genoeg: ze zijn verder gegaan met het openbreken van de achterdeur. “Echter, geluk voor ons en pech voor de potentiële dieven, ze stuiten op een dievenijzerdeur en konden gelukkig het pand niet binnenkomen.” Leny Hardenbol, directeur Stigesu, is niet te spreken over deze inbraak en vernieling. “Je vraagt je af wat deze criminelen bezielt, vernieling en een poging tot inbraak van een sociale instelling. Hier worden mensen met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking opgevangen. Dat het een gewetenloze daad is, mag duidelijk zijn. Deze criminele daad heeft Stigesu behoorlijk in de kosten gejaagd. Het alarmsysteem kon in het weekend niet meer gemaakt worden.” Stigesu was aangewezen op 48-uurs manbewaking en het aankopen van twee nieuwe alarmbeamers en nieuwe bedrading voor de vier beamers. De totale kosten zijn SRD 5.460. “Stigesu is afhankelijk van donaties en subsidies, zij heeft het al vreselijk moeilijk om het hoofd boven water te houden”, stelt de directeur.

error: Kopiëren mag niet!