Verkeer Saramaccakanaal zit langer dan een week vast

Verkeer Saramaccakanaal zit meer dan een week vast (1)
Verkeer Saramaccakanaal zit meer dan een week vast (2)Het verkeer te water door het Saramaccakanaal is sinds vorige week zondag vast komen te zitten. Tijdens het naar binnen varen vanuit de Surinamerivier is een ponton vlak voor de sluis te Uitkijk omgekanteld. Medewerkers van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) zijn naar de plek geweest en hebben de zaak geïnventariseerd. Er moet nog officiële rapportage komen. Stanley Gerdijk, hoofd Maritime Traffic and Security, zegt dat de juiste oorzaak van het ongeval niet bekend is. Het vermoeden bestaat dat de lading in de boot is gaan schuiven, met als gevolg dat de ponton is omgekanteld. Maar dat moet het onderzoek nog uitwijzen. De gekantelde boot heeft het waterverkeer gestremd. Het verkeer van beide kanten zit momenteel vast. De eigenaar is momenteel zelf bezig zijn vaartuig vlot te trekken.
Het verkeer kan niet worden omgeleid, aangezien het kanaal aan dit uiteinde slechts deze enige in- en uitweg heeft. De route wordt gebruikt door de binnenvaart. Vooral de zandbedrijven maken er vaker gebruik van. Vroeger was het een druk bevaren waterweg, waarbij ook enkele dorpen werden aangedaan. Door de Oost-Westverbinding naar Nickerie is er nu een snellere en eenvoudige verbinding ontstaan waar er gretig gebruik van wordt gemaakt. Binnen vier tot vijf uren kan men over land van Paramaribo naar Nieuw Nickerie rijden.
Sangeeta Singh, hoofd Ontwateringswerken van het ministerie van Openbare Werken, gevraagd naar de stand van zaken de sluis aangaande, zegt dat de sluis normaal werkt. “De sluisbediener heeft zijn werk zoals normaal gedaan. Daar zoeken zij in ieder geval geen schuld. De sluis werkt nog steeds”, aldus Singh.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!