Gajadien: “Oliesheik Bin Ali Misiekaba denkt nog steeds aan Dubai”

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Assembleelid Asiskumar Gajadien kon zijn oren niet geloven, nadat NDP-fractieleider André Misiekaba de samenleving in De Nationale Assemblee (DNA) vroeg om problemen aan een kant te zetten en samen met de regering te werken om Suriname tot de volgende Dubai te maken. “Ik wil Misiekaba bijna oliesheik Bin Ali Misiekaba noemen wanneer hij nog steeds blijft denken aan Dubai”, stelde Gajadien. Volgens de VHP-parlementariër gaan er veel zaken mis in het land. Wanneer Misiekaba de samenleving vraagt om vrede te sluiten, moet hij volgens Gajadien dan komen uitleggen waarom de armen in de samenleving in de afgelopen jaren steeds armer zijn geworden. Dit, terwijl er volgens hem ook indicaties zijn dat bepaalde rijken ook rijker zijn geworden. “We hebben een samenleving gehad die tot tweemaal toe haar geld gedevalueerd heeft gehad. Het moet dus niet om preventieve maatregelen tegen corruptie gaan, maar maatregelen waar eventueel gestolen gelden terug worden gestort voor de samenleving”, stelde Gajadien. De VHP-parlementariër benadrukte dat het een feit is dat 118.000 mensen voor de NDP hebben gestemd. Echter zijn er volgens hem ook meer dan 200.000 mensen die niet op de paarse partij hebben gestemd.
Jogi: “Welke ontwikkeling hebben NDP regeringen gebracht?”
Gajadien kreeg ondersteuning van collega Mahinder Jogi die zich afvroeg welke ontwikkelingen het land sinds 1980 heeft meegemaakt. Vooral de afgelopen 20 jaar NDP regeringen hebben volgens Jogi desastreuze gevolgen gehad. De VHP’er waarschuwde dat de regering niet moet denken dat zij alleenheerser kan spelen, terwijl zij heel zwak gedragen wordt met haar 26 DNA zetels. “Die 26 zetels zijn niet genoeg om een land te runnen. Wij moeten niet arrogant zijn dat de 26 zetels gaat leiden tot heil van die samenleving”, aldus Jogi.
Abdoel: “Samenleving ondersteunt regering”
Volgens NDP-parlementariër Amzad Abdoel is hij totaal eens met de stelling van zijn fractieleider Misiekaba. “De samenleving heeft gezien en gehoord en op basis daarvan op 25 mei een besluit genomen. Dat betekent dat de samenleving de NDP mandaat geeft om te regeren voor nog een termijn.” Volgens Abdoel is tellen soms ook een probleem voor bepaalde mensen. Vandaar dat anderen met negatieve zaken komen. Misiekaba vindt dat bepaalde reacties een politiek antwoord vragen, omdat zijn verhaal kennelijk pijn doet. “Het doet de anderen kennelijk pijn dat de NDP nu 26 zetels heeft”, aldus Misiekaba.
Los de huidige problemen op!
Volgens Abop – parlementariër Marinus Bee spelen zetels en aantal regeerperiodes op dit moment geen rol. Voor hem is het belangrijk dat de regering van haar stoel opstaat en de huidige problemen in het land aanpakt. “Het volk daarbuiten wil niet horen wie hoeveel zetels heeft en wie hoeveel verwacht. Nog minder wat voor coalities er zijn geweest. Waar zijn de concrete modellen, zodat wij de regering de nodige steun kunnen geven”, aldus Bee.
FR

error: Kopiëren mag niet!