Schoolbussen rijden al 3 weken niet optimaal

De schoolbussen van Domburg – Paranam – Paramaribo rijden al langer dan 3 weken niet. Zo ook de schoolbussen op de route Leiding 11 A. Als reden geven de bushouders aan dat zij nog niet zijn uitbetaald. De schoolkinderen en de ouders zijn deze situatie beu en vragen zich af wat de desbetreffende regeringsautoriteiten gaan doen om dit probleem op te lossen.
Onderdirecteur Muriel Hoepel van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft in een eerder interview aangegeven dat het ministerie nog bezig is met dit proces. Het is een proces waarbij er vanuit het ministerie van Financiën eerst goedkeuring moet worden verkregen. Er heeft volgens de onderdirecteur wel een deelbetaling plaatsgevonden. Ten aanzien van deze ontwikkelingen belegde het bestuur van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) een vergadering met de bushouders. Kenneth Themen, voorzitter van OBS, geeft aan dat het een van de drukste vergaderingen was die de organisatie ooit heeft meegemaakt met bushouders, die helemaal vanuit Saramacca, Commewijne en Brokopondo zijn gekomen. Er is tijdens de vergadering een motie ingenomen om met de minister van Minowc in onderhandeling te gaan, waarbij er ook een ultimatum is gesteld. Het ultimatum houdt in dat als de bushouders op dinsdag niet over hun geld beschikken, zij de volgende dag landelijk in staking gaan. “Het is geen kwestie van met het mes op de keel onderhandelen, maar eerder dat men het wachten beu is. Er zou vanuit het ministerie van Onderwijs al lang betaald moeten worden. We hebben veel water bij de wijn gedaan. Zo direct begint de SO-periode. De leerkrachten hebben ook een goede relatie met de bushouders, zij zouden zelf ook hun stem kunnen laten horen”, meent de OBS-voorzitter.
Dat de uitbetaling vertraagd wordt doordat Financiën nog geen goedkeuring zou hebben verleend, gelooft de OBS-voorzitter absoluut niet. “Men moet de schuld niet schuiven en zeggen dat het aan Financiën ligt. Men moet echt ophouden hiermee. Het is toch één regering. Het is tevens ook Onderwijs, dat pas autorisatie heeft aangevraagd. Ik vind deze stelling maar hypocriet gekrijs”, aldus OBS-voorzitter Kenneth Themen.

error: Kopiëren mag niet!