Karta-Bink bezorgd om gronduitigftebeleid regering

Het PL-assembleelid uit Commewijne, Ingrid Karta Bink, is zeer bezorgd om het gronduitgiftebeleid van deze regering. Het meest recente geval is dat het stuk grondperceel waarop de wereldbekende Blanche Marievallen stroomt, op onrechtmatige wijze is uitgegeven aan een zekere Steve Michael Douglas. Zij vindt het niet kunnen dat hoewel de weduwe al haar stukken binnen de vastgestelde termijn in orde had, het stuk grondperceel toch aan Douglas wordt uitgegeven. ‘En dan doet de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer, Steven Relyveld, alsof zijn neus bloedt. Op 6 augustus 2015 heeft hij een gesprek met de weduwe en haar dochter en een week later plaatst hij zijn handtekening onder de grondbeschikking op naam van Douglas.’ Karta Bink kan het zich niet voorstellen dat de minister willens en wetens het perceel uitgeeft aan Douglas, ondanks positieve adviezen in het voordeel van de rechtmatige eigenaar. Er was ook geen sprake van een andere aanvrager. Op 6 augustus heeft de minister alle onderliggende bewijsstukken onder ogen gehad. Door de weduwe is een kort geding aanhangig gemaakt.
Het kan nog steeds niet tot de politica doordringen dat de RGB-bewindsman, die door president Desi Bouterse wordt geprezen om zijn kundigheid, zo een grote blunder maakt. Zij vreest dat andere burgers in het land en vooral de kleine man van de straat op deze sluwe wijze worden beetgenomen. Dit geldt vooral voor de ongeschoolde burgers die het zich niet kunnen permitteren om een advocaat in de arm te nemen wanneer blijkt dat een derde een grondbeschikking krijgt over het grondperceel waarop ze wonen. ‘Het kan een ieder overkomen. Je woont al tientallen jaren op je perceel en plotseling krijg je de nieuwe eigenaar op je dak die zwaait met een grondbeschikking waarop je woont.’
Al vanaf 2010, de eerste regeringstermijn, belooft president Bouterse dat er transparantie zou komen in het gronduitgiftebeleid van de NDP-regering. Hier heeft de politica niets van gemerkt. ‘Integendeel heeft Bouterse zijn politieke metgezellen beloond met grote lappen grond.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!