Santokhi blijft ingesloten gedurende feestdagen

De verdachte Riaz D. alias ‘Santokhi’ zal de komende feestdagen in de strafcel moeten doorbrengen. Kantonrechter Sieglien Wijnhard stelde donderdag zijn strafzaak uit naar 21 januari 2016. Santokhi wordt ervan verdacht dat hij in 2009 een taxichauffeur te Paramaribo Noord heeft vermoord. Hij zou samen met twee andere mannen de keel van het slachtoffer hebben doorgesneden. Openbare aanklager Roy Elgin legde zoals eerder beloofd de nodige stukken omtrent het voertuig van het slachtoffer aan de magistraat over. Het is volgens de rechter de bedoeling dat de raadsman van de verdachte deze stukken goed doorneemt en dan in januari hierop reageert. Dan zal het Openbaar Ministerie over kunnen gaat tot het presenteren van een strafvoorstel.
Santokhi blijft vanaf het begin ontkennen iets met de moord te maken te hebben. Volgens hem was hij op 1 februari van dat jaar jarig en besloot hij in de avonduren op stap te gaan. Hij belde zijn buurman, die al jaren zijn taxichauffeur was, op en ging met hem mee. Echter werden zij onderweg door twee manspersonen gestopt die de chauffeur vroegen om een spoed rit voor hun te rijden. Het slachtoffer zou volgens Santokhi ingestemd hebben en de mannen op de achterbank van het voertuig plaats hebben laten nemen. Ter hoogte van Telesur op Noord voelde Santokhi echter een klap op zijn achterhoofd en verloor hij het bewustzijn. Toen hij bijkwam, zag hij wat met zijn buurman was gebeurd. Volgens de verdachte heeft hij het lichaam van de man nog geschud, maar hij was reeds overleden, aangezien zijn keel was doorgesneden. Santokhi benadrukte eerder tegenover de magistraat dat hij toen verwikkeld was met enkele gevaarlijke mensen en ook vreesde voor zijn leven. Hij dacht dat het een liquidatiepoging is geweest op zijn leven en besloot per direct te vluchten naar Guyana. Kantonrechter Sieglien Wijnhard vond echter dat enkele zaken niet klopten. Santokhi staat ook met enkele andere verdachten terecht in een berovingszaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!