Dogojo benoemt ‘man met beperking’ tot onderdirecteur

Dogojo benoemd man met een beperkingAshwin Chitanie is de nieuwe onderdirecteur op de afdeling Categoriaal Maatschappelijk Werk, een onderafdeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid (Sozavo). De minister van Sozavo, Joan Dogojo, gaf dit gisteren aan tijdens een activiteit in verband met de viering van de ‘Internationale dag van de mens met een beperking’. De minister gaf aan erin te geloven dat het beleid op haar ministerie ook mede bepaald moet worden door mensen uit de doelgroepen van het ministerie zelf. Zij noemt het een ‘inclusief beleid’. In dit geval moeten mensen met een beperking ook meehelpen het beleid ten aanzien van hun eigen groep te helpen ontwikkelen en ook in het algemeen zou deze groep haar bijdrage moeten leveren aan de ontwikkeling van het land, meent Dogojo.
Toen Ashwin Chitanie op 25 augustus 2015 zijn bul in ontvangst nam verzekerde onderwijs minister Robert Peneux hem van een stafpositie binnen zijn ministerie. Inmiddels is met deze aanstelling gebleken dat zijn collega van Sozavo hem voor is geweest.

error: Kopiëren mag niet!