“Als rover vind je het zelf niet leuk als je wordt beroofd”

“Als rover vind je het zelf niet leuk als je wordt beroofd. Desondanks kies je ervoor om de veilige omgeving van anderen te verstoren.” Dit stelde openbare aanklager Roy Elgin donderdag bij het presenteren van zijn strafvoorstel tegen de roofverdachten Alex S., Reguillio S., Roberto C. en Murwin W. Tegen de drie eerste verdachten vorderde Elgin celstraffen van 6 jaar. Vanwege het feit dat Murwin ook de vuurwapenwet had overtreden, hoorde hij een celstraf van 6 jaar en 6 maanden tegen zich gevorderd. Het strafbare feit speelde zich af op 14 oktober 2014. Volgens verklaringen van de heer des huizes was hij bezig in de kippenren toen hij opeens een man met een vuistvuurwapen voor zich zag staan. Na enkele slagen te hebben incasseerd, werd hij vastgebonden en buiten gelaten. Volgens de benadeelde hoorde hij opeens zijn echtgenote in de woning gillen. Met al zijn lichamelijke kracht gelukte het hem zichzelf te bevrijden. Hij pakte een houwer en rende de woning binnen. Dit is toen hij kans zag om één van de rovers aan zijn been te kappen. Volgens de vrouw was zij in haar slaap door de rovers verrast. Zij moest ook enkele slagen met een vuistvuurwapen aan haar hoofd incasseren. Na de kapslag van de man renden de rovers terstond weg. Volgens de echtgenote zijn zij in een zwarte Toyota Ipsum weggevlucht. Een langsrijdende buurman schakelde terstond de politie in. Deze kon de verdachten in hun vluchtpoging arresteren. Volgens Elgin is het frappant dat alle verdachten ontkennen elkaar te kennen, terwijl zij wel frequent telefonisch contact onderhielden. Deze zaak wordt op 21 januari 2016 verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!