Reeds uitbetaling aan personeel ziekenhuizen

Het personeel van de ziekenhuizen hebben salarissen iets verlaat ontvangen, maar er is inmiddels wel betaald. Dat is aangegeven door de verschillende aanspreekpersonen van de verschillende ziekenhuizen. Eerder werd aangegeven dat de ziekenhuizen over de maand november hun personeel niet hebben kunnen betalen. Het wachten was op een aantal grote stortingen van het Staatsziekenfonds (SZF) aan de ziekenhuizen. Volgens informatie van het SZF zouden deze stortingen sinds vrijdag zijn geschied. Op basis van de toezeggingen van het SZF hadden de ziekenhuizen het personeel schriftelijk beloofd dat de salarissen uiterlijk maandag 30 november zouden worden uitbetaald.
Het was erg rumoerig onder het personeel van de ziekenhuizen en er was zelf sprake van dat het werk zou worden neergelegd. Het personeel van ‘s Lands Hospitaal zou de werkplek al verlaten hebben. Van de coördinator van de afdeling PR, Protocol en Marketing, Rita Chanawai, werd vernomen dat de medewerkers hun geld zouden hebben ontvangen. Er is al betaald. Echter zou zij niet weten als er sprake zou zijn van een actie. “Daarover zou er eventueel met de bond gesproken moeten worden”, stelt zij.

error: Kopiëren mag niet!