“Je hebt dat kind al misbruikt, laat haar toch leven"

1 Padvindersgroep organiseert stille loop voor de overleden Cairo 1Gisteren hebben leden van de padvindersgroep Pater Anton Donicie een stille loop georganiseerd aan de Vredeslustweg voor de 19-jarige Sharon Cairo, die op brute wijze vermoord is en slechts enkele meters van haar woning in een goot werd gevonden. De padvindersgroep heeft deze loop georganiseerd niet alleen omdat Cairo deel uitmaakte van de padvinderij, maar omdat zij tegen alle vormen van geweld was. De groep wil zo een oproep doen aan de regering dat meer zorg en bescherming moeten komen voor de jeugd. De padvindersgroep werd bij aankomst ontvangen door de familie van de overleden jongedame en enkele buurtbewoners, die hun medeleven hebben getoond. Er is onder gezang een krans gelegd op de plaats waar Cairo is gevonden.
Buurtbewoners konden na enkele woorden van bemoediging aan de familie, ook een bloem leggen en er werden enkele kaarsen aangemaakt. Een buurtbewoner was niet te spreken over het feit dat dit kon gebeuren. “Je hebt dat kind al misbruikt, laat haar toch leven. Ik hoop dat de daders hun straf krijgen.” Een familielid heeft aangegeven dat het lijk nog niet is afgestaan om het ten ruste te kunnen leggen. Tijdens de kranslegging waren niet alleen familieleden, leden van de padvindersgroep en buurtbewoners aanwezig, maar ook enkele vertegenwoordigers van de scholen waar zij op zat, waaronder LBGO Latour en ACI. Ook was er een vertegenwoordiger van de dc van Wanica. De dc zelf kon vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn, maar stuurde een boodschap van medeleven en condoleerde de familie met dit verlies.

error: Kopiëren mag niet!