Nieuwe brandstofprijzen een feit

De prijzen voor benzine zijn sinds de vroege ochtend van dinsdag 1 december omhoog gegaan. De verhoging is gebaseerd op de aangepaste wisselkoersen voor vreemde valuta, met name de Amerikaanse dollar, die nodig is om de geïmporteerde olie te kopen. De prijsaanpassing is maximaal 15 % tegenover de 20% waardedaling van de SRD. De prijs voor unleaded is nu SRD 4,50 bij SOL en SRD 4,57 bij Gow2. Een liter diesel kost nu bij Gow2 SRD 4,34 en bij SOL SRD 4, 45. Unleaded met additieven kost SRD 4,57. De prijzen zijn inclusief de extra bedrijfsmarge van de oliemaatschappijen. Ook de lang verwachte hogere winstmarge voor de servicestationsexploitanten is verwerkt in de nieuwe brandstofprijzen. Deze winstmarge is echter nog steeds niet naar verwachting van de pompstationhouders. Reden waarom zij gisteren in een spoedvergadering bijeenkwamen om te bepalen of zij akkoord gaan met deze winstmargeverhoging of niet. De voorzitter van de Servicestations Exploitantenbond (SSEB), Sirodjenie Jankie, gaf gistermiddag dan ook aan dat zij pas na overleg met de leden hierover een uitspraak kan doen.

error: Kopiëren mag niet!