Broeder ontkent molest zwangere patiënt

De verdachte Randy P. ontkent een zwangere patiënte in 2014 te hebben misbruikt. Volgens de verdachte zou de vrouw door onwetendheid over de behandeling hem beschuldigen van het stoppen van zijn vinger in haar geslachtsdeel. Hij zou in opdracht van de gynaecoloog urine van de zwangere vrouw afnemen. Hiervoor moest hij een katheter gebruiken. Een katheter is een holle, soepele buis waarmee urine uit de blaas wordt afgevoerd. Doordat hij het bloed van het geslachtsdeel van de vrouw moest afvegen, zou zij volgens hem gedacht hebben dat zij misbruikt zou zijn. Het slachtoffer blijft steevast volhouden dat de verdachte haar zou hebben verkracht. Zij vertelde haar verhaal toen niet, aangezien de overige verpleegsters haar verzochten dat niet te doen. Volgens hun was de verdachte zelfmoordlustig en zou zijn carrière zo worden vernietigd. De verdachte werd in juli aangehouden toen hij een andere zwangere vrouw zou hebben verkracht.
Volgens verklaring van die patiënte was zij elf weken in verwachting en werd zij vanwege haar gezondheidssituatie opgenomen in het ziekenhuis. Zij zou hebben verklaard dat de verpleger in de nacht van zaterdag op zondag, 28 juni, op de zaal kwam. Hij hield haar voor dat zij met hem mee moest naar een behandelkamer voor controle. Nietsvermoedend liep de zwangere vrouw mee naar de behandelkamer. Tot haar schrik werd zij vervolgens door de broeder verkracht. De patiënte verklaarde verder dat de verdachte tijdens zijn daad haar mond dichtkneep, waardoor zij geen lawaai kon maken. Na de verkrachting werd de vrouw weer naar de zaal gebracht. De verdachte broeder drukte de vrouw, volgens haar verklaring, nog op het hart dat zij niemand iets moest zeggen, want haar verhaal zou toch ongeloofwaardig overkomen. Op 15 december worden de overige verplegers van het ziekenhuis gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!