Duiker en Vaseur krijgen 30 extra dagen

Willy Duiker en Kenneth Vaseur, de in ongenade gevallen huidige en voormalige directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (NV EBS), hebben beiden 30 dagen extra bewaring gehad. Beide verdachten zullen ingesloten blijven, totdat de kantonrechter op de strafzitting een beslissing neemt om de voorlopige hechtenis op te schorten. In beide zaken zal vandaag, 2 december, een aanvang worden gemaakt met het horen van getuigen in verband met het ingestelde gerechtelijk vooronderzoek (gvo). De rechter-commissaris vond een gvo op zijn plaats, omdat er teveel tegenstrijdige informatie aanwezig is. De verdediging van beide partijen is er tot nu toe niet in geslaagd om de verdachten op vrije voeten te krijgen.
Slechts Dick van Kanten, directeur van Greenland Development NV, is in een vroeg stadium op vrije voeten gesteld. Greenland zou samen met de aannemers Superior Contracting en Olibis het energiebedrijf voor miljoenen hebben opgelicht. Het rapport van de Centrale Landsaccountant Dienst (Clad) constateerde grove onregelmatigheden in het uitgavenbeleid van zowel Duiker en Vaseur. Duiker heeft eerder aangegeven dat hij in opdracht van president Desi Bouterse handelde. Achteraf trok hij dit statement via zijn advocaat John Kraag in. Vaseur blijft vanaf het begin ontkennen iets van deze zaak af te weten.
FR

error: Kopiëren mag niet!