Centrale Bank garandeert veiligheid vreemde valutarekeningen banken

Het is de Centrale Bank gebleken dat er al enige tijd geruchten circuleren als zouden de rekeningen van burgers bij de banken in Suriname niet meer veilig zijn. Vooral de vreemde valutarekeningen zouden hierbij gevaar lopen.
De Centrale Bank van Suriname wenst hierbij te benadrukken dat zij geen enkele intentie heeft om de rekeningen van burgers in het algemeen en de vreemde valutarekeningen in het bijzonder aan te spreken. Burgers hebben het recht om rekeningen in vreemde valuta aan te houden en daarover de volledige beschikking te hebben en aan dat recht wordt niet getornd. Opnames van deze rekeningen zullen ook niet in een andere valuta geschieden, dan de valuta van de rekening zelf. Door het opnemen van geld om dat thuis te houden, stellen burgers zich onnodig bloot aan het risico van diefstal of verlies van de gelden.
Aan de banken wordt wel gevraagd om, zoals gebruikelijk, de bronnen van stortingen op alle rekeningen zorgvuldig na te gaan om onder andere witwassen en andere illegale activiteiten tegen te gaan.
De Centrale Bank betreurt deze ongefundeerde geruchten en doet een beroep op de gemeenschap niet af te gaan op berichten die slechts als doel hebben paniek te zaaien.

error: Kopiëren mag niet!