Haukes zal brug over Pararivier aanpakken

Op zondag 29 november heeft districtscommissaris John de La Fuente van Para de brug over de Pararivier gesloten. De brug schijnt afbrokkelingen te vertonen, die momenteel een gevaar vormen voor overige weggebruikers. Er is een gevaarlijke situatie ontstaan voor de weggebruikers. Maandagochtend vroeg oriënteerde de dc zich persoonlijk bij de brug. In eerste instantie werd de brug uit voorzorg gesloten voor alle verkeer. Er mochten absoluut geen auto’s over de brug. Het bedrijf Haukes had wel maatregelen getroffen voor haar arbeiders, die naar het werk moesten. Zij konden overstappen in andere bussen die hen door naar het werk konden vervoeren. Voor de overigen was er in eerste instantie geen andere optie over dan terug te keren en een andere route te volgen. Die moesten dan terug richting Leydorp rijden om gebruik te maken van de verbindingsweg tussen de Indira Gandhiweg naar Highway richting Paranam. Ook de schoolbussen, die de kinderen moeten vervoeren, konden niet doorgaan. Hierdoor moesten de kinderen terugkeren naar huis.
De burgervader gaf aan dat hij een week geleden dit probleem heeft doorgegeven aan de minister van Openbare Werken. Hij heeft de Suralco ook gevraagd om gebruik te maken van de haul road om zo de Higway te bereiken. Hij heeft toestemming gehad daarvoor, maar de weg is al enige tijd gebarricadeerd door de mensen van Stichting Onoribo. De dc kon niet aangeven of er was gesproken met het bestuur van Onoribo om de wegbarricade te verwijderen. Vandaag heeft minister Siegfried Wolff een gesprek met aannemer Haukes, die de aanpak van de brug op zich zal nemen. Naderhand heeft dc De La Fuente wel kunnen bewerkstelligen dat voor de komende dagen alleen schoolkinderen gebruik mogen maken van de haul road. Hopelijk dat deze overgangsfase niet te lang duurt.

error: Kopiëren mag niet!