Badrisein Sital: ‘Deze regering moet weggeschopt worden’

‎‘Het enige wat deze regering verdient, is dat zij weggeschopt moet worden. Want de ellende is nog lang niet afgelopen. De ellende is pas begonnen en is tegen eind 2017 nog niet afgelopen’, zegt ex-militair Badrisein Sital. In een eerder vraaggesprek met Dagblad Suriname had hij al voorspeld dat indien de NDP-regering zal blijven aanzitten, de malaise in het land zou verergeren. Volgens Sital valt er niets meer te veranderen aan deze regering. Het enige wat zij doen, is blijven ploeteren in de modder zonder enige koers. Sital die zijn kritische kanttekeningen niet onder stoelen en banken steekt, zegt dat er voor eens en altijd een einde gemaakt moet worden aan deze bandeloosheid. Hij wijst erop dat Suriname afstevent naar 50 jaar onafhankelijkheid. ‘Gedurende de 10 jaren moet geen ruimte geboden worden aan oplichters en misdadigers om het volk in de maling te nemen.’
‘Bouterse ‎is grootste oplichter en misleider’
Sital typeert president Desi Bouterse ‘als de grootste oplichter en misleider’. ‘Hij heeft het totaal Surinaams volk opgelicht en misleid.’ Al drie maanden voor de verkiezing wist de president al dat er een devaluatie zou volgen, maar hij heeft het altijd verzwegen voor het volk. Integendeel heeft hij een rooskleurige toekomst voorspeld om stemmen te kunnen vergaren bij de verkiezingen. Hij verweet de andere politieke organisaties ervan dat zij in hun campagnevoering een negatief beeld schetsten over de toekomst. Het bewust achterhouden van deze informatie wordt door Sital getypeerd als ernstige oplichterij en misleiding. Hij daagt de NDP’ers Andre Misiekaba en Amzad Abdoel uit om nu uitleg te komen geven aan het volk over de financieel economische malaise in het land. ‘Zij hadden hun mond vol van hoe geweldig goed het gesteld was met de economie van Suriname. Nu houden ze hun bekkie stijf dicht. Het gaat nog lang zo stijf dicht op elkaar blijven.’ Sital die beslist geen goed woord voor over heeft voor de NDP, noemt deze partij een holle organisatie zonder kader met alleen maar schreeuwers.
Geen agrarisch denken laat staan productie
Dat de regering inkomsten wil putten uit de agrarische sector, vindt Sital een lachertje. Er is niet eens een agrarisch denken, laat staan productie. Gedurende de 5 jaren toen de regering alle ruimte had om productie te leveren, is er niet eens conceptplan opgesteld. Sital weet uit ervaring te vertellen dat indien externe personen de sector naar grotere hoogtes wilden brengen, zij meteen als vijand werden aangemerkt. Dan werd er alleen tegenstand geboden. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, dat momenteel als het inkomstenverhogend ‎ministerie is aangewezen, is volgens Sital een armzalige, totaal koersloze, richtingloze en conceptieloze organisatie waaruit er niets te halen valt.
Sociale wetten zijn niet eens tandeloze papieren tijgers
Sital vindt het meer dan schandalig dat de sociale wetten, die als paradepaardje door de NDP zijn gebruikt bij de verkiezingscampagnes, niet eens tandeloze papieren tijgers waard zijn. ‘Feit is dat medische specialisten een betalingsachterstand hebben bij de Staat en dreigen met werkneerlegging. ‎Deze wetten zijn over de hele linie mislukt, vooral met het omhoog schroeven van de energietarieven met 200% en een devaluatie.’ Sital vindt het jammer dat de devaluatie voor zeker 80 % van de bevolking voelbaar zal zijn. ‘Niet bij Bouterse en zijn zooitje. Die gaan proberen nog hier en daar te pikken.’ Deze NDP-regering is volgens hem een totaal onbetrouwbare club waarmee er voor eens en voor altijd afgerekend moet worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!