Nieuwe energietarieven onduidelijk voor burgers en handelaren

Vele burgers hebben Dagblad Suriname benaderd na hun elektriciteitsrekeningen in ontvangst te hebben genomen. Ondanks voorlichting vanuit de regering blijkt dat velen de mening zijn toegedaan dat zaken onduidelijk zijn. Vooral vanwege het feit dat mensen nog steeds niet begrijpen hoe de elektriciteitsrekening wordt berekend. Raymond Hasnoe van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW) is de mening toegedaan dat zaken niet, zoals die met minister Reguillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zijn afgesproken, worden nagekomen. Dit, omdat bepaalde handelaren rekeningen hebben ontvangen die niet conform de afgesproken SRD 0,35 zijn berekend. Hasnoe trekt voorlopig geen definitieve conclusies, aangezien niet alle VSW-leden hun rekeningen binnen hebben. Voorzitter Ferdinand Welzijn van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) zegt dat een conclusie vanuit het bedrijfsleven in dit stadium te prematuur is. Binnen de bedrijfslevenorganisaties is er volgens hem afgesproken dat de evaluatie van de elektriciteitsrekeningen gezamenlijk zal plaatsvinden. De eerste evaluatie is afgelopen zaterdag geweest.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!