Eigenaar steekt huis in brand vanwege relatieproblemen

De politie van Saramacca heeft in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 november de 47-jarige Pirithieradj S. aangehouden.
De politie kreeg eerder op de avond melding van een woningbrand te Catharina Sophia. Bij aankomst ter plaatse was de laagbouw woning die uit steen was opgetrokken geheel afgebrand. Ten tijde van de brand was er niemand in de woning.
De eigenaar Pirithieradj kwam plotseling vanuit het bos tevoorschijn. Hij verklaarde aan de politie dat hij zich de hele tijd in het bos had schuil gehouden . In zijn hand had hij een verdelgingsmiddel en een kapmes.
Pirithieradj verklaarde verder dat hij de woning in brand heeft gestoken, omdat hij relatieproblemen heeft met zijn vrouw. Zijn echtgenote had de woning al drie weken verlaten en haar intrek ergens anders genomen. De eigenaar werd terstond aangehouden.
Daar het vermoeden bestond dat de man het verdelgingsmiddel had ingenomen, werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.
Pirithieradj is onder politie bewaking opgenomen in het ziekenhuis. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!