Belangenbehartiging Wanica en Omstreken helpt 10 kindertehuizen

Stichting Belangenbehartiging Wanica en Omstreken doet het van het jaar anders 1De Stichting Belangenbehartiging Wanica en Omstreken heeft op zaterdag 28 november 10 kindertehuizen een handje geholpen. Nu kunnen deze beter voorzien in een deel van hun behoeften. Het gaat bij deze om Stichting Prasoro voor het Kind in Nood, Huize Maho, Stichting Campagne, Huize Emmaus, Lotjeshuis, Huize Sukh-Dhaam, Stichting Koningskind, Huize Arya Dewaker en Huize Sanatan Dharm. Assembleelid Asiskumar Gajadien, voorzitter van deze stichting, zegt dat de organisatie geen rijke organisatie is, maar zeker veel liefde te delen heeft.
De stichting heeft jaarlijks op zijn minst één publiek project, waarbij zij diverse scholen herdenkt en ondersteuning geeft aan leerlingen. Dit jaar is er voor een ander model gekozen. “Vanuit het thuisfront werd ik ook aangespoord dat er grotere noden zijn. Wij zouden op 5 december met een paar tehuizen kinderdag vieren, maar het bleek dat de noden nog hoger waren. Er is een ommekeer gegeven aan de zaak, waarbij er diverse goederen, die de tehuizen echt nodig hebben, aan hen werd overgedragen”, zegt Gajadien. De behoefte werd door de tehuizen zelf aangegeven, waarna erop is ingespeeld. De stichting heeft hierbij met behulp van donaties en bijdragen van vrienden en het bedrijfsleven televisies, ijskasten, freezers, airco’s, bedden etc. aan de tehuizen overgedragen. De tehuizen, waar er geen activiteiten zijn op 5 december, kregen ook een tegemoetkoming om binnen hun sfeer iets te doen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!