Vereniging Sportjournalisten Suriname bezoekt minister Abdoelgafoer

Het VSJS-bestuur samen met Sportminister Faizal Abdoelgafoer, vlnr. Jaswant Gajadien, Quaraisy Nagessersing, Sportminister Faizal Abdoelgafoer, Desney Romeo en Terence Oosterwolde (foto: S&J)
Het VSJS-bestuur samen met Sportminister Faizal Abdoelgafoer, vlnr. Jaswant Gajadien, Quaraisy Nagessersing, Sportminister Faizal Abdoelgafoer, Desney Romeo en Terence Oosterwolde (foto: S&J)
Op uitnodiging van de minister van Sport- en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer, was de Vereniging van Sportjournalisten Suriname (VSJS) onlangs op kennismakingsbezoek bij de bewindsman. Tijdens dit gesprek werden de beleidsvoornemens op het gebied van sportontwikkeling uitgewisseld. Daarnaast benadrukte Abdoelgafoer nogmaals dat hij zich sedert zijn aantreden bijzonder sterk maakt om de samenwerking tussen de verschillende sportaanbieders, het ministerie van Sport en Jeugdzaken en overige actoren op sportgebied te bevorderen. Dit om het sporten en bewegen in het algemeen verder te helpen ontwikkelen, maar ook de beschikbare resources zoals financiën, zo effectief mogelijk te gebruiken.
Het bestuur informeerde de minister verder over de doelen alsook de activiteiten van de vereniging. De VSJS benadrukte dat zij altijd bereid is sportorganisaties te ondersteunen, maar dat het kritisch begeleiden van sportorganisaties en waar nodig kenbaar maken van misstanden bij deze, tot een onbetwistbare verantwoordelijkheid van hen behoort.
Minister Abdoelgafoer is zich bewust van de grote bijdrage die de sportjournalisten leveren in het ontwikkelingsproces van de sport in Suriname. Hij stelde het daarom zeer op prijs dat de VSJS aanbood haar ervaring en expertise op dit gebied ter beschikking te stellen. De initiatieven en inspanningen van de vereniging voor de algemene sportontwikkeling zullen daarom vanuit het ministerie zeker ondersteund worden. Het bestuur van de VSJS was vertegenwoordigd door Desney Romeo (voorzitter), Quaraisy Nagessersing (penningmeester), Terence Oosterwolde (secretaris) en commissaris Jaswant Gajadien.

error: Kopiëren mag niet!