Surinamers herdenken 40 jaar Srefidensi in Indonesië

De Surinamers Michel Nathoe en Soeparmin Djojobesari in Indonesië
De Surinamers Michel Nathoe en Soeparmin Djojobesari in Indonesië
Niet alleen in Suriname werd 40 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid gevierd, maar ook elders in de wereld. De activiteiten in Nederland zijn alom bekend. Dit jaar werd er ook in Indonesië de Srefidensi-viering gehouden. De initiatiefnemers waren de Surinamers Soeparmin Djojobesari en Michel Nathoe, die momenteel in Indonesië vertoeven. Aldaar hebben ze met ondersteuning van uncle Pat en anderen een fantastisch programma in elkaar gezet. Daarbij kregen ze de ondersteuning van welbekende muzikanten als Didi Kempot, Romania, Ekka, percussion maestro Plenthe enz. Ruim 50 personen waren aanwezig bij de viering van 40 jaar ‘Merdekka’ van Suriname in Solo-Indonesië. De Surinaamse diplomaat, S. Kartowikromo, kon vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn. Suriname en Indonesië hebben een belangrijk gemeenschappelijk kenmerk. Dat is dat beide landen ooit kolonie waren van Nederland.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!