“We zullen niet stoppen zolang men het beleid niet ombuigt”

2 Hofwijks GÇ£We zullen niet stoppen zolang het beleid  niet ombuigtGÇ¥De groep van de stille protestanten heeft de feeststemming op 25 november niet geboycot. De groep had reeds op 24 november geconstateerd dat er genoeg mensen waren die deel wilden zijn van de festiviteiten op Onafhankelijkheidsdag. Woordvoerder Curtis Hofwijks zegt dat daarom ervoor gekozen werd om op 25 november niet te protesteren. Op 26 stond de groep weer voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA). De groep was er in de ochtenduren. Volgens Hofwijks zal er op social media een peiling worden uitgevoerd voor het vinden van het meest geschikte tijdstip. Het tijdstip dat de meeste likes krijgt, zal voor het protest worden aangehouden. Zodoende zal de gemeenschap zelf aangeven op welk tijdstip zij haar gezicht wil laten zien. Vooralsnog wordt het protest van 7.00 tot rond 9.00 uur ‘s ochtends gehouden.
“We zullen niet stoppen zolang men het beleid niet ombuigt”, zegt Hofwijks. De groep is intussen gegroeid tot 50 mensen. Hofwijks geeft aan te overwegen om een registratie op na te houden. Hij geeft wel aan dat er een aantal mensen zijn die vrezen voor rancune, maar dan nog daar aanwezig zijn. “Men is bang, maar doet dan nog mee”, aldus Hofwijks. Om de groeiende aanhang tegen het regeringsbeleid te coördineren, hebben Hofwijks en Stephano Biervliet de initiatiefgroep ‘We zijn moe’ opgericht. Hun eerste actie is een oproep naar de vakbeweging en bedrijfsleven om de zaak te steunen. Zij vragen dat de werkende klasse zich elke dag minimaal een uurtje laat zien aan de Waterkant.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!