Bigi Pan wordt strak gecontroleerd door politie

De politie van Nieuw Nickerie oefent strakke controle uit in het Bigi Pan gebied. Woensdagmiddag werden drie mannen in een boot op heterdaad betrapt met in hun bezit twee vogelsoorten, te weten: 8 grote “zee ganze’s” en 20 snippie’s. De mannen waren bezig te jagen op vogels voor welke er een jachtverbod is ingesteld. De “Se Ganse” wordt ongeveer 1 meter 80 hoog. Regio Commandant West, Widjaykoemar Oedit, zegt dat deze verdachten bovendien met een illegaal jachtgeweer de beesten hebben neergeschoten. In belang van het verder onderzoek is het jachtgeweer in beslag genomen. Deverdachten zijn ter zake overtreding van de Jacht en Vuurwapenwet in verzekering gesteld. Alle goederen zijn door de politie in beslag genomen in verband met het onderzoek. Oedit zegt dat de politie het Bigi Pan gebied nu vaker zal aandoen. De politie is met betrekking tot dit strafbaar feit nu extra alert.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!