Alibaksweg onder water

De situatie van de erven aan de Alibaksweg na de regens van de afgelopen dagen (foto: RR Houttuin)
De situatie van de erven aan de Alibaksweg na de regens van de afgelopen dagen (foto: RR Houttuin)

Alibaksweg onder water (1)
Alibaksweg onder water (2)
Alibaksweg onder water (4)De regen van de afgelopen dagen heeft de percelen en woningen van de Alibaksweg te Dijkveld volledig onder water gelegd. ‘De situatie is zo erg dat een gezin zelfs niet meer kan verblijven in zijn huis. Alles ligt onder water. Vrijwel een ieder in deze straat heeft te kampen met wateroverlast’, zegt Galiel Alibaks, die namens de bewoners zijn beklag doet. ‘Dit heb ik voor het eerst meegemaakt’, zegt hij. ‘De situatie is heel triest, want het gaat niet om 1 woning of perceel. De oorzaak ligt aan het feit dat er geen hoofdlozing meer is voor de Alibaksweg. Door bedrijfsactiviteiten aan het eind van de weg, is de hoofdlozing naar de Surinamerivier komen weg te vallen. Als er weer gewerkt wordt aan een hoofdlozing welke uitmondt in de rivier dan is het probleem opgelost, denk ik.’
Volgens Alibaks hebben de bewoners alle instanties al ingeschakeld. Van bestuurskantoor tot naar de dc toe. ‘Maar er is nog geen actie ondernomen’, zegt hij. Een andere hindernis is ook het feit dat het betonbedrijf een weg heeft gemaakt dwars naar de Meyerweg, waarbij er gebruik is gemaakt van duikers. ‘Maar als je duikers van 50 cm zet, is het niet genoeg. Er moeten duikers met een diameter van 1 meter gezet worden.’
Enkele ressortraadsleden van Houttuin hebben intussen ook het gebied bezocht en gerapporteerd aan het commissariaat. Vernomen wordt dat het commissariaat Wanica een aannemer heeft ingeschakeld om vandaag de 1 km lange lozing tussen de Alibaksweg en Meyerweg op te halen. Verder zal het commissariaat haar eigen graafmachine inzetten om de kleine lozingen op te schonen.
Tot voor kort had deze weg enorm veel last van stof, die door de voorbijrijdende vrachtwagens van een betonbedrijf achterop werd veroorzaakt. ‘We hebben heel hard gestreden hiervoor en na maanden zien we dat de straat nu verhard wordt. Hopelijk komt er ook een einde aan dit ontwateringsprobleem.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!