14-jarige liet tuinman drie vuurwapens kopen

De 14-jarige S.S zou zijn tuinman hebben uitgelokt om drie vuurwapens voor hem te kopen. S.S, die als getuige tegen de verdachte Sharman G. werd gehoord, vertelde dat hij enkele maanden terug door de verdachte werd betrapt toen hij bezig was geld van zijn vader weg te nemen. De tuinman zou hem dan hebben voorgehouden dat hij maandelijks een bedrag van SRD 10.000 aan hem af moest staan, onder voorwaarde dat hij de vader van de tiener niets over de diefstal zou vertellen. Dit is toen de onderhandelingen tussen de twee begonnen. Volgens de jongen zou de verdachte hem in een bepaald stadium hebben aangeboden om enkele vuurwapens tegen een aantrekkelijke prijs aan te schaffen. De Jongen, wiens vader eigenaar is van een pompstation, aarzelde niet en besloot de wapens zowel voor hem als zijn 16-jarige neef te kopen. Volgens S.S waren de wapens bedoeld om veiligheid voor hem en zijn neef te bieden.
Kantonrechter Marie Mettendaf vroeg de tiener waarom hij een vuurwapen bij zich moest hebben. Zij kon zich niet voorstellen dat de jongen op zo een jeugdige leeftijd al aan zulke gevaarlijke zaken denkt. De verdachte geeft toe de gelden te hebben afgetroggeld, maar ontkent S.S te hebben gedwongen. Sharman gaf aan dat hij onwetend, in opdracht van de 14-jarige, enkele spullen bij een pompstation medewerker moest gaan halen. Tot zijn schrik merkte hij echter pas later dat het om vuurwapens ging. In totaal zou de tuinman een bedrag van meer dan SRD 16.000 hebben afgeperst.
Deze zaak wordt op 14 januari verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!