SZF verwacht geen aanpassingen geneesmiddelenklapper

Naar aanleiding van de aangekondigde maatregel van de overheid om de import van goederen te willen reguleren of beperken naar prioriteit, vernam Dagblad Suriname dat dit mogelijkerwijs ook voor medicamenten zou gelden. “Zoals de nationale geneesmiddelenklapper van het SZF er nu uitziet, is er niet een heel scala aan medicijnen met dezelfde werking van verschillende merken in opgenomen.” Dit zegt Sharon van Engelen, arts en medisch controleur bij het SZF. “Wat we nu hebben, is gebaseerd op de WHO-richtlijnen en heeft voornamelijk essentiële geneesmiddelen.” Dit is de reden dat zij dan ook niet verwacht dat er nog ingekort zal worden op de lijst. De lijst is volgens haar nu al minimaal en er zit geen verspilling in. “De regering heeft ook nooit gezegd dat zij hiertoe zal overgaan, dus dat zullen ze zeker niet.” Integendeel heeft het SZF volgens Van Engelen per 1oktober van dit jaar haar vergoedingenlijst qua medicatie uitgebreid.

error: Kopiëren mag niet!