Gezondheidsassistenten Medische Zending in actie

Gezondheidsassistenten (GZA’s) in het binnenland, werkzaam bij de Stichting Medische Zending PHCS, gaan vanaf heden in actie. De GZA’s staken vanwege het uitblijven van de door de directie beloofde 5% loonsverhoging deze maand. De ruim 100 gezondheidswerkers, verspreid in het achterland van Suriname, zeggen pas weer aan de slag te zullen gaan, nadat hun geld is gestort. Vernomen wordt dat ook de MZ-directie met de handen in het haar zit. De financiering van het loon geschiedt voornamelijk middels de jaarlijkse subsidie aan de Medische Zending vanuit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid. En vanuit de overheid is al bekendgemaakt dat de storting van de subsidie ingaande januari 2016 mogelijk niet meer zal plaatsvinden, vanwege de slechte financiële situatie van het land.

error: Kopiëren mag niet!