Girjasing: ‘Simons vertrapt de geschiedenis’

Gasten met shorts en slippers werden toegelaten tot de DNA-vergadering
Gasten met shorts en slippers werden toegelaten tot de DNA-vergadering
De buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee zag er volgens Volksvertegenwoordiger Sheilendra Girjasing zeer armzalig uit. Volgens hem was de vergadering organisatorisch niet geweldig. Veel genodigden hebben verstek laten gaan. Er waren heel duidelijk veel lege stoelen in de zaal. ‘Op een gegeven moment heeft men toeristen van buiten toegelaten om als zaalvulling te functioneren. Dat was te merken aan hun kleding. Een heleboel mensen met petten, korte broekjes en T-shirts kwamen de zaal binnen. Dit, terwijl er duidelijke kledingvoorschriften waren bekendgemaakt. Er waren teveel lege stoelen. Het zag er zo armzalig en triest uit. Als DNA-lid vond ik het zeker gênant’, zegt Girjasing
In haar redevoering heeft de voorzitter van het parlement de heren Eddy Bruma, Henk Arron en George Hindori genoemd als personen uit de geschiedenis die een belangrijke rol hebben gespeeld. Dat vindt Girjasing onterecht, omdat Bruma maar voor een deel van de bevolking is opgekomen met ‘Wi Egi´Sani’. ‘Simons vertrapt de geschiedenis. Bruma heeft op podia zelfs gezegd dat wie het niet eens is met de onafhankelijkheid naar Calcutta mag gaan. En wie komt uit Calcutta? Mijn voorouders. Jagernath Lachmon had voor 1975 aangegeven dat de VHP aan de onafhankelijkheid zou meewerken, indien het op een staatsrechtelijke wijze zou gebeuren. Men heeft bij de hele voorbereiding van de onafhankelijkheid de oppositie genegeerd, dit ondanks bereidwilligheid om samen te werken aan een richtige en staatsrechtelijke onafhankelijkheid’, aldus Girjasing. Men moet volgens de politicus de geschiedenis vertalen zoals het is en deze niet verdraaien.

error: Kopiëren mag niet!