Spanning en sensatie bij eerste play-offdag

De Braziliaans Davi da Silva van Styx KG lost een schot op het doel van ZV Mengao-goalie Ronnie Aloema (foto: Regilio Derby)
De Braziliaans Davi da Silva van Styx KG lost een schot op het doel van ZV Mengao-goalie Ronnie Aloema (foto: Regilio Derby)
Aan spanning en sensatie ontbrak het zondagavond in ieder geval niet, op de openingsdag van de play-off ronde van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Vooral in de Hoofdklasse was het bijzonder spannend. Zo won Kabel Boyz Luna Group pas na het trappen van vrije schoppen met 18-17. Verrassend was te zien de Marokaan in dienst van Kabel Boyz, te weten Adil Zouthane. Styx KG begon goed tegen ZV Mengao, maar verloor uiteindelijk met 10-4. De game 2 tussen deze twee ploegen staat voor woensdag 25 november op het programma in de Anthony Nesty Sporthal.
In de eerste ontmoeting nam de nummer drie van het regulier seizoen FC Internacional het op tegen de ploeg van Kabel Boyz Luna Group. Het was hier de ploeg van Kabel Boyz die beter aan de wedstrijd begon en dan ook uitliep naar een 4-1 voorsprong. Internacional gaf zich echter niet gewonnen en vocht heel knap terug. Zij scoorde er flink op los en stond met nog seconden in reguliere speeltijd te gaan met 7-6 voor. Het was Jurmen Vallei die zijn ex-ploeg in de allerlaatste seconden van de wedstrijd pijn deed en een gelijkmaker forceerde. Hij bracht de stand zodoende op 7-7. In de verlenging scoorden beide ploegen nog 1 keer waardoor de wedstrijd 8-8 eindigde. De Marokaan Adil Zouthane bracht Kabel Boyz op 8-7, maar Fahid Finisie bracht de stand naar 8-8. Er moest een winnaar uit de bus komen en uit de fenomenale strafschoppenserie die hierna volgde was het uiteindelijk de ploeg van Kabel Boyz die met 18-17 won. De topscoorder in deze ontmoeting was de Marokaan Adil Zouthane van Kabel Boyz LG met vier doelpunten. Kabel Boyz LG leidt de serie dus met een 1-0 voorsprong.
In de andere partij nam de ploeg van Styx KG het op tegen ZV Mengao. Het was hier de ploeg van Styx die een flitsende start aan de ontmoeting kende en reeds vroeg op voorsprong kwam door twee snelle doelpunten van Romeo Jomena. Mengao leek wakker geschud te zijn door deze doelpunten en scoorde er hierna flink op los. Zij won de partij uiteindelijk met 10-4. De grote man aan de zijde van Mengao in deze wedstrijd was Giovanni Waal. Hij scoorde liefst vijf keer. Deze wedstrijd kende niet een al te sportief verloop, want er vielen liefst drie rode kaarten in deze ontmoeting. Twee aan de zijde van Styx en 1 aan de zijde van Mengao. De rode kaart van Mengao kwam op naam van Garry Sordjo, terwijl Romeo Jomena en de Braziliaan Davi Da Silva rood kregen aan de zijde van Styx.
Mengao-doelman Ronnie Aloema was na afloop een blije man. Hij gaf aan dat hij wel had verwacht dat zijn ploeg er met de overwinning vandoor zou gaan, maar hij had niet verwacht dat de score zo hoog zou uitvallen. ‘We zullen proberen zo snel mogelijk de finale te halen gaf hij aan.’

error: Kopiëren mag niet!