Leerlingen Nickerie protesteren tegen teveel aan leerstof

1frontbinnenOngeveer 100 leerlingen van de examenklassen van het Pedagogisch Instituut Nickerie (PIN) waren gisteren in protest. Ze weigerden na een bepaald tijdstip onderwijs te volgen. De leerlingen vinden dat zij in vergelijking met pedagogische instituten in Paramaribo teveel leerstof krijgen. Ze moeten praktijk en theorie tegelijk doen en dat wordt dan teveel voor de leerlingen. Een van de leiders van de protesterende leerlingen zegt aan Dagblad Suriname dat de leerlingen hun probleem aan de directeur hebben voorgelegd en dat deze heeft aangegeven een oplossing voor het probleem te zullen zoeken. Er is volgens de jongeren teveel onduidelijkheid ontstaan over welke leerstof zij precies moeten kennen. Ze krijgen steeds andere leerstof erbij maar weten nog steeds niet wanneer de SO week zal beginnen. Gewoonlijk valt de SO in de periode eind November tot begin oktober. De leerlingen zijn gisteren naar de afdeling onderwijsinspectie in Nickerie gegaan om hun beklag te doen en die heeft hen geadviseerd om een schrijven naar het MinOWC te sturen aangezien het onderwijs op VOS niveau niet bij hun terecht kan. De leerlingen zullen morgen normaal les volgen maar geven aan dat als ze na een week nog geen antwoord van de leiding van MinOWC hebben ontvangen zij wederom in actie zullen gaan. Vorige week donderdag waren de leerlingen van het SPI in Paramaribo om dezelfde reden in protest. De onderwijsminister heeft toen vrijdag een bezoek gebracht aan de school en heeft de leerlingen een oplossing beloofd. DBS heeft nog geen reactie vanuit het MinOWC over deze kwestie ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!