Ambassadeur Filipijnen bezoekt minister Noersalim

noerGistermiddag bracht Zijne Excellentie, Ambassadeur José Dela Rosa Burgos van de Filipijnen een kennismakings- en beleefdheidsbezoek aan minister Mohamed Noersalim van Binnenlandse Zaken. Hij was vergezeld van zijn Derde secretaris, de heer Eric Valenzuela en zijn persofficier. Eerder op de dag had hij op het Presidentieel Paleis zijn geloofsbrieven aangeboden aan President Desiré Bouterse als niet residerend Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek van de Filipijnen in de Republiek Suriname. De Ambassadeur heeft als standplaats Brasilia in Brazilië.
Na de hartelijke begroeting en de welkomst plichtplegingen feliciteerde de minister met zijn accreditatie als Ambassadeur in Suriname. De Ambassadeur dankte de minister voor de ruimte in zijn drukke schema om hem te ontvangen. Daarna werd er tussen de minister en staf enerzijds en de ambassadeur met zijn entourage anderzijds, van gedachten gewisseld over de beleidsgebieden van de ministeries van Binnenlandse Zaken in beide landen. Zaken als Verkiezingen, Gender, Bevolkingsadministratie vallen in zijn land ook onder dit ministerie, evenwel met een andere naamgeving. Op een vraag van de minister gaven de Ambassadeur en zijn Secretaris bijna simultaan aan die mogelijkheden voor samenwerking op ICT te zullen onderzoeken van zowel overheid naar overheid alsook met inbreng van de private sector. Hij zal zich beijveren om mogelijkheden van samenwerking te exploreren. Wat de Ambassadeur zeker kan mededelen is dat de Filipijnen in Zuid-oost Azie tot de top in het ontwikkelen van software behoort.
De Ambassadeur was onder de indruk van de harmonieuze samenleving in Suriname met zulke diversiteit van religieën, culturen en etniciteiten. Paramaribo vindt hij een prachtige stad en ook de woongebieden in de buitenwijken die zo ruim en zo vol van onvervalste natuur zijn. Hij voelt zich op zijn gemak in Suriname en kan zich thans voorstellen hoe prettig het toeven en werken is voor zijn landgenoten die dit land hebben gekozen om een bestaan te vinden. Voorzover hij kon achterhalen, worden zijn landgenoten in Suriname zeer goed ontvangen en behandeld.
Tenslotte werden er de gebruikelijke geschenken gewisseld.

error: Kopiëren mag niet!