Speciale bijdrage Surpost bij 40 jaar Onafhankelijkheid

SurpostIn het kader van de herdenking van 40 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname, heeft het Surinaams Postbedrijf een bijzondere bijdrage geleverd door de uitgifte van een speciale souvenir sheet. Het bijzondere aan deze postzegelserie die uit 3 postzegels bestaat, is het feit dat er gekozen is om de TRIAS POLITICA van onze rechtsstaat te symboliseren door de weergave van het gebouw van de Nationale Assemblee, het wapen van de Republiek Suriname, Justitia, Pietas, Fides, en het Hof van Justitie. De souvenir sheet is vanaf 26 november 2015 beschikbaar aan het loket xx op het hoofdpostkantoor tegen betaling van SRD 20 zolang de voorraad strekt. Er is ook een speciale stempel ontworpen, waarin de slogan” In Eenheid en Harmonie” is opgenomen. Filatelisten en andere geïnteresseerden worden in de gelegenheid gesteld om gedurende een week stukken ter afstempeling met het speciale stempel aan te bieden aan voornoemd loket.
In samenwerking met de Nationale Commissie herdenking 40 jaar Srefidensi, is op 25 november 2015 door het Surinaams Postbedrijf een speciale gedenk- of commemoratieve enveloppe uitgegeven, waarop de souvenir sheet “40 jaar Onafhankelijkheid” is opgenomen, voorzien van een speciale dagtekeningsstempel waarin de slogan “In Eenheid en Harmonie” is vastgelegd alsook het feestlogo van de Nationale Commissie. Tijdens een speciale ceremonie op het Presidentieel Paleis, is deze bijzondere gedenk enveloppe na de officiele afstempeling van de souvenirsheet door de directeur van Surpost, drs John L.Power aangeboden aan de President van de Republiek Suriname, Z.E. Desire Delano Bouterse. De directeur gaf aan dat het een bijzondere eer voor het Surinaams Postbedrijf is om bij zulke gelegenheden, op de speciale wijze die het Postbedrijf is voorbehouden, een bijdrage te mogen leveren aan de vastlegging voor het nageslacht. Hij memoreerde ook het feit dat via dit kleine stukje papier, niet alleen de internationale postzegelverzamelaar, maar ook de gehele wereld deelgenoot gemaakt wordt van deze mijlpaal in de geschiedenis van onze jonge Republiek. Bij deze gelegenheid is er ook een expemplaar aangeboden aan de First Lady, mevrouw Ingrid Bouterse-Waaldring en de voorzitter van de Nationale Commissie, Henk Herrenberg. De commemoratieve enveloppen zijn een geschenk aan de President en zullen niet ten verkoop worden aangeboden.

error: Kopiëren mag niet!