Roy Boedhoe: “Elke officiële devaluatie betekent aanpassen van prijzen”

De lokale oliemarkt verkeerde gisteren in een chaotische situatie. Dit was eveneens te merken aan de lange rijen bij pompstations. Autobestuurders hoorden via de media dat bepaalde pompstations gesloten waren en zij besloten uit voorzorg zich naar de pompstations te begeven om te tanken. Anderen reden langs de pompstations, zagen de drukte, en werden ook bewogen om te tanken. De devaluatie van de Surinaamse munt, althans de mededeling van de Centrale Bank over de aanpassing van de wisselkoers, was de aanleiding voor deze situatie.
Pompstationhouders reageren niet graag op de chaotische situatie. Pomphouders die hun stations gesloten hielden, deden dit waarschijnlijk in opdracht van de maatschappij. Het inhouden van de oude olievoorraden zou als ratio kunnen hebben dat die tegen de nieuwe prijzen zullen worden verkocht. Vicepresident Ashwin Adhin bevestigde gisteren in het parlement dat er een gesprek is geweest met de pomphouders. Hij sprak niet over de resultaten van het gesprek.
Roy Boedhoe van Roy Boedhoe Enterprise zegt dat de maatregel van de moederbank te verwachten was. De olie wordt op de koers van de Centrale Bank geïmporteerd. Dit betekent volgens Boedhoe dat er met de nieuwe koers zal moeten worden gewerkt. “Elke officiële devaluatie betekent het aanpassen van de prijzen. Brandstof is van de Centrale Bank want zij geeft het geld daarvoor. Brandstof kent geen zwarte koers”, zegt Boedhoe.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!