Oppositionele partijen in vergadering wegens verslechterende situatie

De oppositiepartijen Pertjajah Luhur (PL), de Nationale Partij Suriname (NPS), de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) zijn bijeengekomen om de steeds verslechterende situatie in het land te bespreken.
Na aanhoudende berichten over de vele gevallen van corruptie bij onder andere overheidsbedrijven en parastatale instellingen, het op handen zijnde vertrek van Suralco en daarmee het ontslag van ruim 2000 arbeiders, de verhoging van de stroom- en watertarieven, alsook de verhoging van de government take op brandstof, bleek gisteren vanaf een uur of 12 een chaotische situatie in delen van Paramaribo te zijn als gevolg van de lange rijen bij de pompstations.
Door de oppositionele partijen is vastgesteld dat deze situatie niet is veroorzaakt door de wereldmarktprijs van onder andere grondstoffen, maar door het wanbeleid van de vorige en de huidige regering, dat verkwistend en corruptief is. Afgesproken is dat alle vier partijen hun structuren uitnodigen om in het weekend van gedachten te wisselen over de slechte financiële en economische situatie waarin het land is komen te verkeren.
De Pertjajah Luhur zal haar structuren uitnodigen voor zondag 22 november om 7.00 uur ’s avonds. De partij drukt al haar kernen en structuren op het hart om deze belangrijke vergadering bij te wonen. Voorafgaand aan deze vergadering zal partijvoorzitter Paul Somohardjo om 5.00 uur ’s middags een presentatie houden in het kader van 40 jaar onafhankelijkheid. Deze presentatie is toegankelijk voor een ieder.

error: Kopiëren mag niet!