Prijzen vliegen de pan uit na devaluatie Surinaamse munt

De devaluatie van de Surinaamse munt met bijkans 25 procent heeft ervoor gezorgd dat de prijzen bij vrijwel alle winkelzaken verhoogd zijn en/of worden. In de supermarkten worden de prijzen van de goederen verhoogd met 10 tot 20 procent. Een bekende rotishop heeft haar prijzen verhoogd met bijkans 20 procent tot en met 25 procent. Een roti van SRD 15 kost nu SRD 18 en een rotirol van SRD 7 kost nu SRD 8.50. Een medewerker van Chi Min geeft aan dat hun prijzen nog niet zijn aangepast, maar dat de prijsaanpassing wel spoedig zal volgen. Een verontruste burger maakte Dagblad Suriname erop attent dat hij de verhoging begrijpt. Echter vraagt hij zich af waarom de etenszaken hun prijzen aanpassen. Op voeding maken de winkelzaken meestal 100 procent winst.
Ook bij de diverse pompstations heerst een chaotische situatie. Er zijn lange rijen te bespeuren bij de pompstations. De meeste mensen vrezen dat ook de prijs voor brandstof zal stijgen door de devaluatie van de Surinaamse munt. De oppositie heeft gisteren een spoed openbare vergadering aangevraagd bij parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Zij wil de ontstane financiële economische situatie van het land bespreken.
G.A.

error: Kopiëren mag niet!