Licht in tunnel voor griffie kantongerechten

Dagblad Suriname heeft mogen vernemen dat er licht in de tunnel is wat betreft de zittingszalen op de griffie der kantongerechten. Reeds geruime tijd is het koelsysteem uitgevallen, wat zorgt voor een onwerkbare situatie. Het koelsysteem wordt inmiddels gerepareerd en men is sinds gisteren gestart met enkele testen. Het voorgaande wordt bevestigd door een medewerker van de griffie der kantongerechten. Begin oktober besliste waarnemend president van het Hof, Iwan Rasoelbaks, dat het personeel om 13.00 uur de werkplek mocht verlaten. Het personeel was de situatie echter beu en er werd een actiemodel ingezet, waarbij de zittingen tot 11.00 uur werden gehouden. Echter was de hitte ook op dat uur al niet meer te verdragen. Deze verkorte werkuren zorgen voor een flinke achterstand in de behandeling van zaken. Het ziet er naar uit dat de situatie de komende week genormaliseerd zal zijn.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!