DNA-lid Jogi aan minister Van Dijk-Silos: ‘Mo broko yu m… dalijk’

Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) voelde zich gisteren beledigd en vernederd in De Nationale Assemblee (DNA) door de VHP-parlementariër Mahinder Jogi. Volgens de minister heeft Jogi buiten de microfoon met de vinger naar haar wijzend, gezegd ‘Mo broko yu m… dalijk. I denk mi na wang ambtenaar fu Juspol?’ Minister Van Dijk-Silos zei aan DNA-voorzitter Jenny Simons dat ze het college en zijn leden altijd met veel respect benadert en zo ook hetzelfde terugverwacht. Het gedrag van Jogi typeerde ze als onbeschaafd en onder elk niveau.
Na een korte schorsing aangevraagd door de VHP-fractie, reageerde Jogi door te zeggen dat hij elke dag van huis vertrekt om zijn werk te doen. ‘Vandaag had ik het over de koers die omhoog is gegaan en wilde een punt maken. Maar dan hoor ik hier van: ‘hij is brutaal en vrijpostig’. Ik zei toen ‘zeg het in de microfoon’. Het was nooit mijn bedoeling geweest om mensen pijn te doen en te beledigen. En als ik fout was, zou de voorzitter mij moeten corrigeren’, gaf Jogi aan.
DNA-voorzitter Simons onderbrak Jogi en riep alle DNA-leden op om zich correct te gedragen binnen het parlementsgebouw, bij discussies de correcte toon en woorden te gebruiken, elkaar niet te beledigen en binnen normaal fatsoen met elkaar om te gaan.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!