Ferdinand Welzijn: “Het is een chaos”

Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging van Surinaams Bedrijfsleven, zegt dat alle bedrijven momenteel voor zichzelf bezig zijn om te kijken hoe zij zullen inspelen op de huidige financieel economische situatie. Elk bedrijf kijkt op dit moment volgens Welzijn naar zijn eigen zaak. ‘Dit, omdat de regering naar zijn eigen zaak heeft gekeken’, zegt Welzijn.
Volgens Welzijn is sociaal dialoog wel van belang. “Als iedereen zijn eigen dingen zal doen zal het totaal chaotisch zijn. Als de overheid zelf geen maatregelen treft om te bezuinigen, komen wij in een inflatiespiraal terecht. Goed bestuur betekent dat men bij elkaar komt, het bedrijfsleven en de vakbeweging informeert over de situatie en de oplossingsmogelijkheden. Als het een devaluatie moet zijn, dan accepteren wij allemaal die devaluatie, maar dan weten wij direct wat de loonsverhoging zal zijn en hoe de prijsstijging eruit zal zien. We zouden samen alle modellen kunnen bekijken en een beeld hebben over wat effectief is. Je kunt niet gewoon een dagje opstaan, cijfers voor jezelf berekenen en doorvoeren. De regering heeft zijn eigen ding gedaan en nu gaat elke handelaar en producent zijn eigen ding doen. Het is een chaos”, aldus Welzijn. Het gezamenlijk bedrijfsleven maakt nog bekend hoe men dit zal aanpakken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!