Amerikaanse Maggie Doyne uitgeroepen tot CNN Hero 2015

Monique Pool, die was genomineerd voor CNN Hero of the Year 2015, heeft deze benoeming uiteindelijk niet gehaald. Met haar Green Heritage Fund Suriname doet Pool veel werk om dieren in het wild, voornamelijk luiaards, te beschermen en te redden en hen zoveel mogelijk in hun natuurlijke habitat terug te brengen. Er kon online voor haar gestemd worden, echter haalde zij niet genoeg stemmen. Voor de nominatie ontvangt Pool een geldprijs van US$ 10.000. De winnaar voor dit jaar is dinsdag bekendgemaakt in New York.
De Amerikaanse Maggie Doyne werd uitgeroepen tot CNN Hero of Year 2015. Zij heeft haar geld ingezet om honderden Nepalese vrouwen en kinderen te helpen. Zij kocht land in Nepal en heeft met de lokale gemeenschap een school opgezet. Ze heeft er ook een vrouwencentrum en het Kopila Valley Kinderhuis gebouwd. Doyne’s BlinkNow Foundation ondersteunt deze inspanningen. Doyne ontvangt US$ 100.000 als geldprijs. Daarnaast krijgt zij de kans om trainingen te volgen en haar organisatie beter te maken.

error: Kopiëren mag niet!